Mbyllja hermetike e Shqipërisë

0

Ishte kjo koha e artë e zonës kufitare, e cila fatkeqësisht, pas Luftës së Dytë Botërore do të mbes në kujtesën e popullatës përkatëse. Dhe nuk ka se si të jetë ndryshe sepse vendbanimet dhe popullsia e kësaj zone kishin privilegje apo tretman të veçantë qe nuk i kishin ata jashtë kësaj zone.
Ndërsa gjatë kohës së Luftës së Dytë Botërore nuk ekzistonte kufiri i ndarjës ne mes dy shtetëve, sepse viset shqiptare iu bashkangjitën Shqipërisë, andaj nuk kishte pengesa qarkullimi

Dr. Nail Draga

Ishte kjo koha e artë e zonës kufitare, e cila fatkeqësisht, pas Luftës së Dytë Botërore do të mbesë në kujtesën e popullatës përkatëse. Dhe nuk ka se si të jetë ndryshe sepse vendbanimet dhe popullsia e kësaj zone kishin privilegje apo tretman të veçantë qe nuk i kishin ata jashtë kësaj zone.
Ndërsa gjatë kohës së Luftës së Dytë Botërore nuk ekzistonte kufiri i ndarjes ne mes dy shteteve, sepse viset shqiptare iu bashkëngjitën Shqipërisë, andaj nuk kishte pengesa qarkullimi.

Më gjerësisht mund ta lexoni në numrin “752” të revistës Koha Javore

Share.

Leave A Reply