Arsimtar i koloritit dhe i të bukurës artistike

0

Në shkollën fillore të Katërkollës, M. Gjoni themeloi një ndër atelietë më në zë të artit figurativ, ku nxënësit ekspozonin krijimet e tyre artistike dhe me këto punime merrnin pjesë në ekspozitat e ndryshme shkollore në Mal të Zi. Në këtë kuadër, me angazhimin e nxënësve themeloi një muze etnografik ku përfshiheshin eksponate popullore nga këto treva të ruajtura dhe të sistemuara me përkushtim

Musa Gjoni ishte arsimtar i artit figurativ, mësimdhënës shumëvjeçar në Shkollën Fillore “Bedri Elezaga”, i cili me përkushtim edukoi gjenerata nxënësish, duke lënë gjurmë të pashlyeshme në arsimin shqip në Anë të Malit.
Në shkollën fillore të Katërkollës themeloi një ndër atelietë më në zë të artit figurativ, ku nxënësit ekspozonin krijimet e tyre artistike dhe me këto punime merrnin pjesë në ekspozitat e ndryshme shkollore në Mal të Zi. Në këtë kuadër, me angazhimin e nxënësve themeloi një muze etnografik ku përfshiheshin eksponate popullore nga këto treva të ruajtura dhe të sistemuara me përkushtim.

a.s.

Më gjerësisht mund ta lexoni në numrin “844” të revistës Koha Javore

Share.

Leave A Reply