Jam e dashuruar me muzikën klasike

0

Gjylie Pelingu ka lindur më 03.02.1992 në qytetin e Zvicrës- Walenstadt. Shkollën fillore dhe të mesme e ka mbaruar në Ulqin. Ka marrë pjesë në konkurse republikane ku ka fituar çmimin e tretë dhe të pare, po ashtu edhe në konkurse internacionale si “Bruna Spiler”, ku fitoi çmimin e dytë dhe në “Ars Kosova” çmimin e parë.
Në vitin 2010 u regjistrua ne Universitetin e Arteve në Tiranë me pedagogen prof. Manjola Nallbani. Ka diplomuar në vitin 2013 me notën maksimale, ku ka vazhduar edhe studimet master gjithashtu në Tiranë me pedagogen prof. Manjola Nallbani. Ka magjistruar më 12 korrik 2015 në Tiranë. Jeton dhe vepron në Ulqin

Intervistoi: Toni Ujkaj

Më gjerësisht mund ta lexoni në numrin “844” të revistës Koha Javore

Share.

Leave A Reply