Amir Xhakoviq dhe Marko Simoviq, ekzekutuan pjesë nga kompozitorë të njohur botërorë

0

Tuz- Qendra Kulturore-Informative “Malësia” ka organizuar këtë fillim javë një koncert të veçantë të muzikës klasike në të cilin kanë ekzekutuar profesionistët e shquar të kësaj rryme muzikore, Amir Xhakoviq nga Shqipëria në instrumentin e pianos dhe Marko Simoviq nga Mali i Zi në Violinë.
Gjatë programit të tyre të kësaj mbrëmjeje fillimisht janë luajtur pjesë të kompozitorëve të njohur me famë botërore nga Joseph Maurice Ravel- Tzigane pastaj nga Ernest. Chauson- Poema dhe në fund pjesë nga Ludvig Van Bethowen- Sonata nr.7. t.u.

Më gjerësisht mund ta lexoni në numrin “753” të revistës Koha Javore

Share.

Leave A Reply