Libri duhet ta sfidojë epokën e teknologjisë digjitale

0

Gjatë katër ditëve të panairit, janë promovuar libra të autorëve të ndryshëm, janë organizuar mbrëmje autoriale, siç ishte ajo me shkrimtarin Stefan Çapaliku nga Shkodra si dhe janë organizuar tryeza të rrumbullakëta, siç ishte ajo me temën: “Letërsia për fëmijë dhe të rinj – sfidat dhe rruga” në të cilën mori pjesë dhe shkrimtari i njohur nga Durrësi, Arian Leka, dhe shkrimtarja e njohur Dr. Silvana Leka gjithashtu nga Durrësi, ndërsa ditën e fundit janë ndarë çmimet e panairit

ka shpallur të hapur kryebashkiaku i Podgoricës, Dr. Ivan Vukoviq, i cili tha se fillimi dhe vazhdimi i manifestimeve të tilla dhe të atyre të ngjashme, nuk mund të njihen pa njohjen e kontekstit historik, kulturor dhe politik në të cilat ngjarjet ndodhin.
“Numri i konsiderueshëm i pjesëmarrësve, gjashtëdhjetë shtëpive botuese nga vendi dhe jashtë, me mbi njëqind autorë, dëshmon për begatinë kulturore të fjalës së shkruar me të cilën do të kënaqemi të gjithë gjatë ditëve të panairit. Posaçërisht, më gëzon fakti që Panairi i sivjetshëm i kushton një rëndësi të veçantë letërsisë për fëmijë, sepse për këtë lloj krijimtarie letrare duhet të kujdesemi dhe të punojmë më shumë. t.u.

Më gjerësisht mund ta lexoni në numrin “835” të revistës Koha Javore

Share.

Leave A Reply