Ngritja e përmendores së Adem Demaçit në Nju-Jork ide fisnike

0

Mërgimtarët shqiptarë në Amerikë, duke nderuar figurat e tyre historike, siç është njeriu legjendë, Adem Demaçi, dëshmojnë krenarinë me të kaluarën e ndritur dhe konfirmojnë përkushtimin për të ardhme më të mirë

Gjekë Gjonaj

Nisma e grupit nismëtar për ngritjen e një shtatoreje ( përmendoreje) Adem Demaçit në Nju – Jork është lajm i mirë dhe i gëzueshëm për të gjithë shqiptarët kudo që ndodhen. Kjo ide e Këshillit Inicues në përbërje Gjekë Gjonlekaj, Shefki Mexhuani, Gani Shehu, Naim Qelaj dhe Veton Grajqevci është e qëlluar dhe e shkëlqyeshme. Është ky një veprim i cili tregon qartë se diaspora di të çmojë, të respektojë dhe të vlerësojë punën vetëmohuese, përpjekjen dhe sakrificën e veprimtarit të shquar Adem Demaçit në shërbim të lirisë, të drejtave njerëzore dhe kombëtare të shqiptarëve..

Më gjerësisht mund ta lexoni në numrin “835” të revistës Koha Javore

Share.

Leave A Reply