Oazë e kulturës së lartë urbane

0

Festivali i Ulqinit sapo ka nisur të bëhet tradicional. Përkrahje për të gjithë ata të cilët kontribuuan që Ulqini, qytet me kulturë të lashtë, të gjendet në hartën e ngjarjeve të rëndësishme kulturore në Mal të Zi

Xhoana M. Perkaj

Në asnjërin nga dy festivalet e tjera të sivjetmë të kulturës elitiste në Mal të Zi, nuk morën pjesë krijuesit ose interpretuesit shqiptarë. Kjo sepse nuk mund të konkurrohet për programe të profilit dhe nivelit të tillë me prezantime folklorike. John Chadwick, arkeolog dhe studiues i famshëm i botës mikenase, duke shkuar gjurmëve të kësaj kulture, e kishte vizituar Ballkanin në gjysmën e shek. XX.

Më gjerësisht mund ta lexoni në numrin “781” të revistës Koha Javore

Share.

Leave A Reply