Humanizëm dhe kontribut i çmuar për arsimin dhe kulturën kombëtare

0

Tuz- Studentët malësorë të cilët studiojnë në gjuhën amtare brenda dhe jashtë vendit kanë qenë edhe sivjet përfitues të bursës studentore të cilat i siguruan dy shoqatat atdhetare në diasporë, “Malësia e Madhe”- Nju Jork dhe “Malësia e Madhe“- Detroit.
Në emër të dy shoqatave, në ceremoninë e ndarjes së bursave ka përshëndetur Gjon Gjokaj i deleguari nga SHBA-ja për ndarje të bursave i cili duke përgëzuar studentët për rezultatet e treguara në studime, njëkohësisht ka bërë apel që pas mbarimit të studimeve, secili të jap kontributin e tij maksimal në komunitetin ku do të jetoj gjithnjë duke e pasur përherë primare ruajtjen e gjuhës shqipe, kulturës e identitetit kombëtar shqiptar.  t.u.

Më gjerësisht mund ta lexoni në numrin “761” të revistës Koha Javore

Share.

Leave A Reply