Tri fshatra të Malësisë së Rozhajës zbrazen deri në verë

0

Në këto fshatra deri në muajin qershor nuk dëgjohen zërat e njerëzve, as këngët e fëmijëve, as cicërima e zogjve. Nuk ka kurrfarë gjallërie, çdo gjë mbetet e shkretë, dëgjohen vetëm gurgullimat e lumenjve dhe aty-këtu zërat e kafshëve të egra

Rozhajë – Tani kur ditët e vjeshtës janë mjaft të ftohta dhe majat e bjeshkëve i mbulon bora, tri fshatra shqiptare të Malësisë së Rozhajës: Husaj, Buxhov dhe Peshkaj, mbesin pa popullatë. Këto fshatra dikur as që mendonin t‘i lëshojnë vatrat e tyre stërgjyshore sepse kishin punë, mbarështonin bagëtinë, merreshin me bujqësi e blegtori. H.Lajçi

Më gjerësisht mund ta lexoni në numrin “738” të revistës Koha Javore

Share.

Leave A Reply