Dhunimi dhe keqtrajtimi i femrave

0

Ajo duhet të jetë e njëjtë në çdo aspekt, duhet të ketë të drejtat e njëjta e të barabarta, e jo të shkelet, t’i bëhen të padrejta në punë, në shkollë, në rrugë, në jetën private, duke i shkaktuar dhunë qoftë psikike, qoftë fizike që është më e keqja kur përfundon edhe me përdhunim

Shtjefën Ujkaj

Shpeshherë dëgjojmë për keqpërdorimin e femrave, për nënvlerësimin dhe keqtrajtimin e tyre si gjini e pambrojtur.. Këtu hyjnë: përdhunime, dhunime e të tjera.
Kjo ndodhë për arsye të ndryshme, qofshin ato ekonomike por edhe ato për epshe të meshkujve të pakulturuar e që u mbetet e vetmja mundësi si ta kenë një femër në dorën e tyre.
Të gjithë e dimë që femra është gjinia ma e bukur, e po ashtu edhe me shumë vlerë, ngaqë secili në jetë vjen nga barku i saj…
Është mëkat dhe shumë antinjerëzorë të dëgjojmë lajme dita ditës që femrat po përdhunohen, po keqpërdoren, po fitohet paraja më lehtë me to…

Më gjerësisht mund ta lexoni në numrin “849” të revistës Koha Javore

Share.

Leave A Reply