Faktori politik shqiptar e ka humbur identitetin

0

A duhet denoncuar penalisht politikanët që favorizojnë fëmijët e tyre, duke i punësuar në  institucionet publike? Koalicion i zhvillimit ekonomik të Ulqinit apo i ruajtjes së pozitave të “komandantëve” partiakë?

ibrahim berijashiIbrahim Berjashi

Faktori politik shqiptar në Malin e Zi, i krijuar me mund e sakrifica të mëdha në fillim të viteve ‘90-të, e ka humbur identitetin e vet. Këtë “transformim“, fatkeqësisht e kanë bërë vetë ata që kanë deklaruar se marrin përgjegjësinë e madhe për të siguruar edhe zgjidhur pozitën e shqiptarëve në Malin e Zi. Në këtë frymë kanë dështuar dhe fajtore nuk është Podgorica zyrtare. Nuk e kanë pasur këtë mandat, duke e ditur se nuk e kanë pyetur trupin votues, në fakt, jo vetëm në këtë rast.
Gati deri në vitin 2005 janë dëgjuar akuza antidemokratike në adresë të atyre që faktorin politik shqiptar e kanë përjetuar edhe definuar ndryshe: me klasën politike të Podgoricës zyrtare, partneritet normalisht, por jo servilizëm primitiv.

Lidershipi, ta quajmë shqiptar, në Ulqin, edhe pse është në një koalicion formal, në brendi pikësynim kryesor, pa asnjë pikë dyshimi, kultivon “luftën” për të shuar nga faqja e tokës njëri-tjetrin

Më gjerësisht mund ta lexoni në numrin “714” të revistës Koha Javore

Share.

Leave A Reply