Gonxhe Bojaxhiu, e shenjta Terezë

0

Nuk ka qytetar shqiptar që nuk i lexon drejt tri shenjat e Selisë së Shenjtë në raport me shqiptarët. Së pari, Papa Françesku vizitën e parë jashtë Vatikanit e bëri në Shqipëri. Së dyti, u shenjtërua Nënë Tereza dhe, së treti ai premtoi për ta vizituar Kosovën. Vatikani po bën gjithçka që shqiptarët t’i nxjerrë mbi sipërfaqe

ismail sylaIsmail Syla

Sa herë që etërit e Selisë së Shenjtë iu drejtoheshin besimtarëve me rastin e Krishtlindjeve, çasti më i bukur ishte kur vinte radha që në gjuhën shqipe të shqiptohej urimi: “Për shumë mot Krishtlindjet.”
Më 4 shtator 2016 në sheshin e Shën Pjetrit në Vatikan ishin mbledhur rreth treqind mijë njerëz në ditën kur shqiptarja Gonxhe Bojaxhiu, Nëna Tereze, 19 vjet pas vdekjes po shpallej shenjtëreshë.
Sheshi i Shën Pjetrit asnjëherë në historinë e tij nuk kishte pasur më shumë shqiptarë, nuk kishte pasur përfaqësim më të lartë dhe më të plotë institucional, qoftë nga vendi i origjinës, Kosova, qoftë nga Shqipëria.

Më gjerësisht mund ta lexoni në numrin “730” të revistës Koha Javore

Share.

Leave A Reply