Intelektuali injorant

0

Injoranca, hipokrizia, dhe naiviteti i pjesës dërrmuese të klasës intelektuale shqiptare shkojnë përtej imagjinatës. Mungesa e inteligjencës së lindur dhe mendimi kritik është një dukuri e përhapur tek intelektualët shqiptarë

Qani Osmani

Ne nuk kemi një klasë të mirëfillte intelektualësh që janë bërë të tillë përmes punës së palodhshme. Më së shumti ne kemi pasur individë të cilët e përfituan shkollimin nga lidhjet me pushtetin dhe transferuan privilegjet e arsimimit tek pasardhësit e tyre!
Prandaj edhe jetojmë në një kohë të pakohë, në një shtet pa shtet, në një shoqëri pa respekt, në një vend ku gjithçka e keqe po lulëzon dhe e mira, e ndershmja, njerëzorja, humania, patriotikja, po përbuzet e nëpërkëmbet nga të gjitha anët dhe me të gjitha mënyrat. Nuk ka ndërgjegje, nuk ka sinqeritet, nuk ka respekt, asgjë nuk ka vlerë, as edhe ajo që po e bëjmë me mund e me djersë, me sakrifica e me vullnet të madh nuk respektohet ngase është koha e maskave të atyre që nata i gjen analfabetë e dita i zbardhë magjistra. doktorë shkencash, patriotë, atdhetarë, të vetëquajtur bashkërisht si intelektualë.

Më gjerësisht mund ta lexoni në numrin “872” të revistës Koha Javore

Share.

Leave A Reply