Shqiptarët e çakorduar

0

Elektorati shqiptar në prag të këtyre zgjedhjeve priste  bashkimin e partive shqiptare.  Megjithatë kjo dëshirë dhe kjo kërkesë reale e trupit votues nga radhët e shqiptarëve në Mal të Zi, si edhe më herët, nuk po shkon mirë. Pothuaj të gjithë duan të jenë në krye të listës. Të gjithë duan të jenë të parët. Të gjithë e duan  karrigen e deputetit. Dhe kur veprohet kështu  jo vetëm e kaluara, por edhe logjika e shëndoshë, tregon qartë  se  interesat e popullit shqiptar në këtë shtet po lihen pas dore

Gjeke gjonaj2

Gjekë Gjonaj

Zgjedhjet  parlamentare  në Mal të Zi t të parapara të mbahen    me   16 tetor po afrohen. Veç kanë filluar të dorëzohen listat e para zgjedhore. Ndërkaq partitë shqiptare ende po  zhvillojnë   bisedimet  përfundimtare për  daljen në këto zgjedhje, në koalicione apo të vetme, me qëllim të  prezantimit sa më  dinjitoz të shqiptarëve në përbërjen e re të Kuvendit të Malit të  Zi.  Elektorati shqiptar në prag të këtyre zgjedhjeve priste  bashkimin e partive shqiptare.  Megjithatë kjo dëshirë dhe kjo kërkesë reale e trupit votues nga radhët e shqiptarëve në Mal të Zi , si edhe më herët, nuk po shkon mirë. Pothuaj të gjithë duan të jenë në krye të listës.  Të gjithë duan të jenë të parët. Të gjithë e duan  karrigen e deputetit.

Më gjerësisht mund ta lexoni në numrin “731” të revistës Koha Javore

Share.

Leave A Reply