Festivali i 70-të i Kanës në shifra

0

49 filma me metrazh të gjatë nga 29 vende kanë mbërritur deri këtu në përzgjedhjen zyrtare nga 1 930 të propozuara në festivalin më të madh botëror të filmit, përfshirë vepra të prezantuara jashtë gare, si midnight movie apo filma të veçantë. Numri i filmave që kishin aplikuar ishte 1.869 në vitin 2016.
-Nga numri i përgjithshëm, 18 filma me metrazh të gjatë janë në garë dhe 16 në garën më të ngushtë.
-Nga 18 filmat në garë për Palmën e Artë, katër mbajnë vulën e regjisorëve francezë, katër amerikanë, dy koreanë, një hungarez, një britanik, një austriak, një rus, një ukrainas, një grek një gjerman dhe një japonez.
-Tre regjisorë janë në garë për Palmën e Artë, numër i njëjtë si vitin e kaluar Amerikania Sofia Coppola, japonezja Naomi Kawase dhe britanikja Lynne Ramsay.

Share.

Leave A Reply