Jo thjesht zbavitje

0

Të studiosh për t’u bërë një specialist sporti është sot, dhe do të bëhet edhe më shumë në të ardhmen, një zgjedhje inteligjente profesionale

Në një moment kur mijëra maturantë vendosin për të ardhmen e tyre profesionale është plotësisht e argumentuar ftesa për të zgjedhur sportin si profesion. Dhe argumentet janë shumë më tepër se sa duhen për të bindur një vajzë apo djalë që e njeh, vlerëson dhe ndjek sportin si aktivitet.
Po rreshtojmë vetëm disa prej tyre:
1. Sporti është një nga aktivitetet më popullore në botë. Ai është dhe do të bëhet gjithnjë e më shumë vendi ku të gjithë do të vijnë: si ushtrues, spektatorë apo konsumatorë. E, natyrshme, do të ketë, gjithnjë e më shumë mundësi punësimi si specialistë, trajnerë, instruktorë, administratorë. Shifrat e sportit janë magjike: 15 milionë njerëz të punësuar vetëm në 27 vendet e Bashkimit Evropian me një GDP prej 45 miliardë eurosh ose 4.5 për qind e GDP-së së përgjithshme të vendeve të BE-së. Prof. Dr. Artan Shyti

Më gjerësisht mund ta lexoni në numrin “800” të revistës Koha Javore

Share.

Leave A Reply