falas në të gjithë botën 

0

Google do të sigurojë Wi-Fi falas me shpejtësi të lartë në të gjithë botën. Për të vënë në jetë këtë projekt, do të merret si shembull Nju Jorku, ku ofro- het internet falas në hapësirat publike, falë një rrjeti të quajtur LinkNYC.

Kompania do të bashkëpunojë me Sidewalk Labs për të kri- juar antenat për shpërndarjen e internetit në të gjithë botën. Google mendon se kostoja e këtij shërbimi do të mbulohet nga shfaqja e reklamave në këto antena.

Në Nju Jork, rrjeti është krijuar nga një bashkëpunim i qeverisë me disa kompani të ndryshme, si gjigandi Qualcoom dhe kom- pani të tjera teknologjike.

Share.

Leave A Reply